Terug naar overzicht

Introductie subsidiebeleid in social en non-profit

Fysieke sessie op 21/6/2022 in Gent

Kent en gebruikt uw organisatie nog niet alle subsidiekanalen die er binnen uw sector beschikbaar zijn? Wilt u nadenken over hoe u binnen uw organisatie subsidies kunt detecteren, vinden en beheren? Zoekt u naar extra subsidiemiddelen om specifieke projecten, ambities of activiteiten gefinancierd te krijgen?

Glenn Weyers (expert in subsidies voor de socialprofitsector bij Adjuvant) zal tijdens deze opleiding bovenstaande vragen beantwoorden. Hij zal uw organisatie kaders, handvatten en concrete tips geven om het gebruik van projectsubsidies te optimaliseren en uw subsidie-inkomsten te doen stijgen.

Nadat hij u de weg wijst in het uitgebreide en diverse subsidielandschap, zal hij u meenemen op subsidiezoektocht. Vervolgens toont hij aan op welke manier u uw subsidiemanagement kunt versterken en uw subsidiekansen vergroten. Om de daad bij het woord te voegen deelt een organisatie uit het werkveld haar eigen ervaringen. Tot slot gaat Glenn samen met u aan de slag om uw organisatie subsidie-actief te maken.

Om de interactie te bevorderen, is het maximum aantal deelnemers vastgelegd op 20. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Spreker

Glenn Weyers heeft een jarenlange ervaring binnen de ruime subsidiewereld: hij werkte onder meer als Vlaams coördinator van het doelstelling 2-subsidieprogramma van het Europees Sociaal Fonds (ESF), als subsidie-adviseur en manager bij Ernst & Young en was tot voor kort ook directeur personeel & organisatie bij een Antwerpse vzw uit de social profit. Op dit moment is hij aan de slag als 'Projectmanager Europese projecten' bij de Thomas More Hogeschool waar hij zich grotendeels toespitst op het zoeken en beheren van Europese subsidies binnen de zorg- en welzijnssector. Daarnaast begeleidt en coacht hij een aantal vzw's uit de sociale economie bij hun subsidiezoektocht en -management.

Praktische info

Fysieke sessie in Gent op dinsdag 21 juni 2022 van 13.30 - 17.00 u.

De fysieke sessie gaat door in

Holiday Inn Gent Expo
Maaltekouter 3
9051 Gent

Google Maps. Klik hier voor een routebeschrijving.

Betalende parking (2,5 euro/wagen)

Onthaal vanaf 13.00 u.

Doelgroep


Algemeen directeurs, financieel directeurs, beleids- en projectmedewerkers.

Programma

 • 13.00 u.: Onthaal en registratie van de deelnemers
 • 13.30 u.: Theoretisch kader
  • Het subsidielandschap voor dienstverlening rond personen met een beperking: opportuniteiten, inzichten en fondsen op maat van uw organisatie
  • De subsidiezoektocht: hoe vind ik mijn weg in de provinciale, Vlaamse, Europese, ... subsidiekanalen?
  • Een succesvol intern subsidiemanagement: op welke manier kunnen organisaties uit de social profit hun subsidiemanagement versterken en subsidiekansen vergroten?
 • 15.00 u.: Koffiepauze
 • 15.30 u.: Een concreet voorbeeld uit het werkveld: een organisatie die dienstverlening doet rond mensen met een beperking vertelt vanuit haar eigen ervaringen
 • 16.00 u.: Aan de slag ...: hoe wordt mijn organisatie een subsidie-actieve en subsidievriendelijke organisatie (typologie, stappenplan, voor- en nadelen?)
 • 17.00 u.: Einde

Prijzen

Deze prijs is incl. btw, catering (koffiepauze) en fysieke documentatiemap
Wie Prijs incl. btw  Info
Basisprijs € 175  
Kortingsprijs € 130 25 % korting voor klanten van Subsidiemanager Zorg (beperkt tot 2 deelnemers per organisatie)

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Subsidiemanager Zorg en Welzijn".