Terug naar overzicht

74.000 euro voor groene speelplaats in 12 scholen (Vlaams-Brabant)

De provincie Vlaams-Brabant investeerde het voorbije jaar 74.013,19 euro in ‘Natuur op school’. Ze stimuleert hiermee 12 scholen in Bertem, Diest, Landen, Leuven, Londerzeel, Oud-Heverlee, Sint-Genesius-Rode, Steenokkerzeel en Tienen om hun site te vergroenen en zo te werken aan meer biodiversiteit op en rond hun domein.

Meer groen in scholen

Scholen die natuurprojecten realiseren en zo zorgen dat de biodiversiteit op of rond het schooldomein verhoogd en ze beter opgewassen is tegen het veranderende klimaat, kunnen rekenen op provinciale steun.

“Kinderen hebben nood aan natuur. Daarom is het zeer zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met natuur”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. “Scholen kunnen bij ons terecht voor een subsidie om van hun grijze, betonnen speelplaats een groene oase te maken. Het is niet alleen belangrijk dat de scholen met het project duurzamer worden en de biodiversiteit verhogen, maar ook dat ze een draagvlak creëren door ouders en leerlingen hierbij te betrekken en hen het belang ervan uit te leggen via een educatieve aanpak”.

Alle informatie omtrent deze subsidie is te vinden onder ‘Natuur op school (Vlaams-Brabant)’ in Subsidiemanager. Deze oproep blijft geldig tot en met 2024.

 

Bron: Vlaams-Brabant

 

Deel dit nieuwtje