Terug naar overzicht

Diest getuigt over hun keuze voor Subsidiemanager

Wij spraken met Ilse Caudron, deskundige fiscaliteit in Diest, en stelden haar enkele vragen over de keuze voor Subsidiemanager. Als één van de eerste klanten heeft Diest al wat ervaring kunnen opdoen in de tool en die delen ze dan ook graag.

Waarom kozen jullie voor Subsidiemanager?

Onze schepen van financiën Maurits Vande Reyde is steeds actief op zoek naar subsidies. Hij zorgt ervoor dat we alle middelen kunnen uitputten om subsidies binnen te halen. Maar doordat een overzicht ontbrak, zijn we beginnen rondvragen en googelen. Zo kwamen we bij Subsidiemanager van Vanden Broele terecht. Via de website konden we vlot een demo aanvragen. De accountmanager Bruno Van der Elst zorgde ervoor dat onze financieel directeur en schepen meteen vrij enthousiast waren over de tool.

Welke doelstellingen wilde Diest realiseren?

Wij wilden alle subsidies binnen de stad en OCMW in kaart brengen in een gemakkelijk overzicht om op te volgen. Graag wilden we ook de mogelijkheid hebben om er een rapport van te trekken voor het college en eventueel de gemeenteraad.

Lukt dit met deze tool?

Wat ik zonet beschreven heb, is eigenlijk de samenvatting van wat Subsidiemanager allemaal kan. We zijn nog niet zo heel lang bezig met de tool maar tot nu toe slagen we wel in onze opzet. Onze doelstellingen uit het meerjarenplan worden te allen tijde gekoppeld aan dossiers waardoor we hier netjes kunnen over rapporteren.

Wat vinden jullie de grootste meerwaarde?

Het alles-in-één-pakket. Verschillende diensten kunnen er gelijktijdig aan werken en we houden overzicht van wie met welke subsidie werkt. Het is een makkelijke tool. Een leek kan er als het ware mee werken omdat de flow zo vanzelfsprekend in elkaar zit. Ben je toch even de weg kwijt dan heb je nog steeds de handleiding en de helpdesk achter de hand. Echt een dikke pluim voor jullie uitleg en hulp. Wanneer een collega een vraag heeft dan zeg ik telkens hetzelfde: ‘Er is maar één adres en dat is Vanden Broele’. Jullie snelle respons helpt ons echt vooruit!

Geïnteresseerd om net zoals Diest de zoektocht naar en het beheer van subsidies slimmer aan te pakken?

Lees meer over Subsidiemanager als totaaloplossing voor uw subsidiedossiers

Deel dit nieuwtje