Terug naar overzicht

Find your spirit back & unlock your energy!

KBS steunt projecten van jongeren voor jongeren

COVID-19 en alle maatregelen om het virus te bestrijden, zetten ons leven ‘on hold’, en dat weegt ook voor jongeren erg zwaar. De Koning Boudewijnstichting gaat op zoek naar meeslepende projecten die jongeren een oppepper geven, en maakt daar 500.000 euro voor vrij.

Samenwerken aan een leuk project – sportief, cultureel, sociaal, artistiek… – helpt enorm om de spirit er weer in te krijgen, de zin om zich te engageren voor mekaar en voor wie het moeilijk heeft.

Met de projectoproep Unlock your energy wil de Koning Boudewijnstichting zulke projecten van en voor jongeren van 15 tot 25 jaar stimuleren en financieel ondersteunen. Een lokaal project kan 2.500 tot 10.000 euro steun krijgen, een project dat verder reikt dan het lokale niveau tot 20.000 euro.

Alle soorten jeugdorganisaties kunnen een dossier indienen: jeugdbeweging, socio-culturele organisatie, sportclub, school, jeugdhuis, … Samenwerkingen van jeugdorganisaties met een lokaal bestuur zijn evenwel mogelijk. De gemeente kan het dossier dan indienen. Er wordt in het dossier een vraag gesteld over de partnerschappen en samenwerkingen, waarin dit kan duidelijk gemaakt worden.

Kandidaturen, met een goede kosteninschatting, moeten ten laatste op 19 april ingediend zijn. Begin juni maakt de Stichting de selectie bekend.

Deel dit nieuwtje