Terug naar overzicht

Gratis webinar "Subsidies voor het realiseren van SDG-doelstellingen"

27/10/2020 | 10u00 - 11u00

Lokale besturen sluiten gretig aan op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Om ambitieuze actieplannen te realiseren zijn niet alleen goede wil nodig, maar ook financiële middelen. De subsidiemanager organiseert in de week van de SDG’s een webinar dat informeert over de verschillende subsidiekanalen.

Samen voor een betere wereld

In 2015 kwamen 195 landen wereldwijd overeen om van de wereld een betere plaats te maken tegen 2030. Zij deden dit aan de hand van 17 gedeelde doelstellingen die een blauwdruk vormen voor vrede en welvaart voor onze planeet en zijn bewoners, nu en in de toekomst. Dit webinar kadert binnen de SDG-week.

Lokale besturen zetten in op SDG’s

De meeste lokale besturen hebben de Sustainbale Development Goals (SDG’s) in hun meerjarenplan opgenomen en zijn ermee aan de slag gegaan. De SDG’s gaan over duurzaamheid in de heel brede betekenis, van economie over sociale inclusie, klimaat, vrede tot goed bestuur. Hanne Albers van VVSG zal in het webinar een beeld schetsen van de manier waarop de lokale besturen vandaag werken rond de SDG’s.

Hoe het overzicht bewaren?

Tijdens dit interactief webinar geven Bart Van Herck en Tristan de Jong van IDEA Consult tekst en uitleg bij de verschillende subsidiemogelijkheden die verband houden met de 17 SDG-thema’s. U krijgt een gestructureerd overzicht van bekende, maar ook van minder gekende subsidiebronnen voor lokale besturen. Kortom, u krijgt zicht op het hele plaatje. Dit laat u toe om het overzicht te bewaren, alsook hoe de Subsidiemanager u hierbij kan helpen.

Programma van het webinar

  • SDG’s en de lokale besturen - Hanne Albers van VVSG
  • Thematisch overzicht van de subsidiemogelijkheden - Bart Van Herck en Tristan De Jong van IDEA Consult
  • Subsidiemanager – Valerie De Groodt
  • Vragen & antwoorden

Wanneer?

Dinsdag 27/10/2020 van 10u00 tot 11u00.

Geïnteresseerd, maar past dit niet in uw agenda? We adviseren u om toch in te schrijven zodat u de terugkijklink ontvangt en het webinar kan bekijken wanneer het voor u past.

Deel dit nieuwtje