Terug naar overzicht

Werk mee aan de toekomst: Water+Land+Schap 2.0

In het kader van de Blue Deal maakt Vlaanderen maar liefst 15 miljoen euro vrij voor nieuwe en innovatieve projectideeën op het platteland. Maak kennis met de nieuwe projectoproep voor innovatieve waterprojecten: Water+Land+Schap 2.0.

Kent u Water+Land+Schap al?

14 lokale ‘coalities’ van landbouwers, overheden, bedrijven, inwoners en landschapsbeheerders werken op dit ogenblik samen aan het klimaatbestendig maken van hun omgeving door problemen met water op een geïntegreerde manier aan te pakken. Zo werken ze aan een sterkere landbouw, duurzame watervoorraden, een goede waterkwaliteit en opvang van teveel aan water. Meer over Water+Land+Schap

Water+Land+Schap 2.0: nieuwe projectoproep

Deze projectoproep komt geen moment te vroeg. De laatste jaren zijn we kwetsbaarder dan ooit voor droogte. Met Water-Land-Schap 2.0 zoeken we enthousiaste jongeren, burgers, scholen en onderzoeksinstellingen die samen uitproberen hoe ze in landelijke gebieden op een innovatieve manier droogte kunnen bestrijden. Maar we kijken ook naar lokale overheden die samen met landbouwers en verenigingen een coalitie smeden om projecten op poten te zetten waar de omgeving van profiteert.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir

 

Kennismaking projectoproep via online fora

Voor de oproep officieel gelanceerd wordt, luisteren ze naar uw ideeën. Daarvoor kan u kiezen uit drie sessies. Tijdens zo’n sessie wordt u kort ondergedompeld in het programma Water+Land+Schap, wordt u geïnspireerd met voorbeeldprojecten en worden de krijtlijnen van de nieuwe projectoproep meegegeven.

Interesse? Schrijf u in.

Begin april mag u de oproep verwachten. Ze organiseren dan een nieuwe online sessie waarin alle criteria worden overlopen. De exacte datum wordt later meegedeeld.

Water+Land+Schap 2.0 maakt deel uit van de Blue Deal van de Vlaamse Regering.

Deel dit nieuwtje