Terug naar overzicht

Tweede oproep European City Facility

29 maart 2021 wordt de 2e oproep voor de European City Facility (EUCF) gelanceerd. Deze staat open tot en met 31 mei 2021. Augustus vorig jaar organiseerden we al een webinar rond dit instrument en schreven we een nieuwtje rond de 1e oproep.

Voor de 1e call waren meer dan 250 aanmeldingen, waarvan ongeveer 25% uit de regio “West Europa en Noordse landen”. Dit is belangrijk omdat de verdeling van middelen regionaal wordt verstrekt. Concreet betekent dit ongeveer 60 mededingers voor 10 verstrekte subsidies en een slaagkans van +/- 15%. Dat is heel competitief.

In de 2e ronde wordt wel meer budget vrijgemaakt: ongeveer 25 subsidies zullen worden verstrekt aan landen uit de regio “West-Europa en Noordse landen”. Tegelijkertijd kunnen lokale besturen wel weer opnieuw indienen als u in de eerste ronde geen subsidie heeft gekregen. Het is dus de vraag of het aantal aanmeldingen ook mee zal stijgen. Hou dus rekening met het hoog competitieve gehalte en dien enkel in met een goed dossier. Meer informatie vindt u hier.

Naar aanleiding van de competitiviteit en de moeilijkheidsgraad helpen wij graag een handje. Daarom doen wij een oproep naar lokale besturen: Heeft u een dossier ingediend tijdens de 1e oproep, heeft u de subsidie al dan niet gekregen en wil u uw verworven inzichten met ons delen? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@subsidiemanager.be. Wie weet helpt u andere besturen hun dossier naar een hoger niveau te tillen!

Deel dit nieuwtje